Spring menu over
Kvinde med Smart Stop bruger telefon

Forsøg med Augmented Reality

På 10 udvalgte i nærheden af Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby og IT Universitetet på Amager testede Movia fra juni-december i 2022 en ny form for virtuel trafikinformation. Her kunne kunder, som havde downloadet en testapp få leveret trafikinformation direkte fra Rejseplanen i et såkaldt Augmented Reality (AR) univers.

En "udvidet" virkelighed
Et eksempel på AR er Pokémon Go, mobilspillet der i 2016 tog verden med storm og sendte børn og voksne ud i den virkelige verden for at fange virtuelle pokémoner. Augmented Reality er en teknologi, der ”augmenterer” eller på dansk forandrer den faktiske virkelighed. Det gør den ved at lægge et virtuelt lag ovenpå din smartphone – et filter der tilføjer den information, som i netop dette øjeblik er relevant for lige præcist dig.

Derfor var det nærliggende at teste, om trafikinformation, som vi ved at kunderne i den kollektive transport også værdsætter er relevant og personlig, også kunne fungere i et virtuelt univers.

Movia AR app vises på telefon

Hvorfor testede vi?
Målet med forsøget med virtuel trafikinformation i Augmentet Reality var at give Movia driftserfaring med teknologien - og især kundeindsigt. Da der er tale om en ny og uvant type af teknologi i den kollektive transport blev forsøget derfor gennemført i begrænset omfang på 10 stoppesteder i København ved IT Universitetet og DTU i Lyngby.

Forsøget blev afsluttet ved udgangen af 2022. I perioden indsamlede Movia løbende feedback og gennemførte en kundeundersøgelse for at kunne vurdere, om AR kunne som teknologi kunne bruges fremover og i givet fald, hvordan vi kunne skabe den bedst mulige brugeroplevelse med en AR-app.

Konklusionen

Den indsamlede feedback, og kundeundersøgelsen om forsøget med AR, viste imidlertid at efterspørgslen hos vores kunder var relativt lille. Samtidigt var kravene om relevans så omfattende, at det ikke var realistisk for Movia at fortsætte.

Movia konkluderede derfor, på baggrunden af feedback og kundeundersøgelse, at afslutte forsøget med AR og i stedet bruge kræfter på at teste andre former for ny teknologi.

Læs kundeundersøgelsen via linket her