Spring menu over

4. Brug af pendlerkort

Med et pendlerkort kan du rejse ubegrænset med bus, tog og metro inden for det område og den periode, som kortet er gyldigt til – for pendlerkort kræver gyldighed i Metroen dog, at pendlerkortet er udstedt med gyldighed til Metroen.

  • Pendlerkort kan være den billigste billettype, hvis du rejser mere end ca. 26 gange (13 dage tur/retur) om måneden på den samme strækning.
  • Pendler20 kan være den billigste billettype, hvis du rejser ca. 10 dage tur/retur om måneden på den samme strækning, læs mere om Pendler20 i afsnit 4.3.
  • Pendlerkort udstedes enten til korte rejser (2-8 zoner) eller til en konkret længere rejse (9 eller flere zoner).
  • Pendlerkortet er personligt og kan kun bruges af den person, det er udstedt til. Se i øvrigt afsnit 9 om ”Misbrug af billetter og kort”
  • Pendlerkort kan købes i en app og som pendlerkort på rejsekort, undtagen Pendler20 der kun kan købes i app. Pendlerkort på app er først gyldigt, når det er modtaget på enheden og kan fremvises på forlangende.

Pendlerkort på rejsekort udstedes i to varianter
Rejsekort Pendler er et pendlerkort, hvor du kan rejse frit inden for et selvvalgt område.

Rejsekort med Pendler Kombi er både et pendlerkort, hvor du kan rejse frit inden for et selvvalgt område, og samtidig et rejsekort til rejser uden for pendlerområdet, hvor du betaler pr. rejse i forhold til dit check-ind/check-ud. På et Rejsekort med Pendler Kombi skal du derfor checke ind og checke ud ved alle dine rejser.

Tag børn med på dit pendlerkort
På et pendlerkort til voksne kan du gratis medtage to børn under 12 år.

Med et pendlerkort til børn og unge, kan du gratis medtage et barn under 12 år jf. afsnit 4.5.